Vår politik


Vi investerar i Ovanåker
Socialdemokratin tror på att tillsammans med människor bygga ett samhälle för framtiden. För att göra det behöver man fatta beslut som löser problem som människor har idag men framförallt måste man våga fatta de långsiktiga beslut som är grunden för ett samhällsbygge. Vi måste investera. Investera i bostäder och lokaler. Investera i bredband, vägar och miljö. Men framför allt måste vi investera i människor. Ett samhälle består av de människor som bor där och ser vi inte satsningar på människor som en investering så bygger vi inte ett hållbart samhälle. Människor behöver utbildning och arbete. Människor behöver en social gemenskap och de behöver få känna tillhörighet. Kan vi investera i ett samhälle som innehåller allt detta får vi det trygga samhälle vi vill ha.

Vi har under vår politiska tid i Ovanåker fattat beslut om att investera i byggnader som
– Skollokaler
– Förskola
– Äldreboende
– Fritidsgårdar
– Fritidsanläggningar
– Turistanläggning och museum
– Och inte minst bostäder

Vi har investerat i människor genom
– Arbetsmarknadsprojekt
– Stöd till föreningar och kultur
– Nya utbildningssatsningar i skolan
– Satsningar på skolans innehåll och arbete
– Gratis kollektivtrafik för ungdomar
– En miljon till feriejobb

Ovanåker i framtiden kommer inte se ut som Ovanåker idag.

Vårt mål är att kommunen ska växa både bland företag och växa i antal människor.
Vårt mål är att Ovanåker ska bli en kommun som märks i Sverige.

Vi tror på att investera i Ovanåker.
För ovanåkersbornas skull.


Det socialdemokratiska partiet är så mycket mer än bara ett parti.
Att vara en socialdemokratisk politiker är mer än att bara vara en politiker.
Det finns ett skäl till att Första Maj är en dag då människor med liknande socialistiska grundvärderingar visar upp sig över hela världen. Det finns en orsak till att begreppet Internationell solidaritet förknippas med socialdemokratin.

I en tid då samhällsklimatet hårdnar över hela världen. När nationalismen, främlingsfientligheten och klyftorna i samhället ökar. När vi pratar mer om hårdare gränser och behovet av polis och bevakning än m öppenhet och solidaritet. I en sådan tid måste vi socialdemokrater stå stadiga och inte tappa fotfästet. Vi måste fortsätta vara starka i vår tro på människan och vår tro på en värld som endast kan överleva om vi gör det tillsammans. Det är vår skyldighet och vårt ansvar gentemot framtida generationer.
För vi ska drivas av tanken på ett solidariskt samhälle och en solidarisk värld.
Vi vet att endast när vi finns där för varandra kan människor växa och blir starka.
Det är för denna övertygelses skull som vi är socialdemokrater.
Yoomi Renström

”Olof Palme visade att politiken ska vägledas av idéer, moral och känsla. Att politik är mycket mer än teknik och administration. Olof Palmes engagemang gjorde att politiken blev spännande, att människan bakom statistiken inte försvann. Att visionen bakom den lilla reformen inte glömdes bort.

Dina idéer lever vidare genom oss. Efter vår förmåga, ska vi föra din kamp vidare. Kampen för freden och den internationella solidariteten. Kampen för ett öppet och fritt Sverige, utan rasism och främlingsfientlighet. Vårt tack till dig, blir att föra ditt budskap vidare.”

Citat ur, dåvarande SSU ordförande, Anna Lindhs Minnestal över Olof Palme

facebook Twitter Email